Beginpagina
<% = strNaam %>
Nieuws Coureur Gastenboek
Verslagen Motor Multimedia
Kalender Sponsoren Contact


De Suzuki SV Cup is in 2004 van start gegaan, als onderdeel van de KNMV Cup raceklasse, sinds jaar en dag georganiseerd door CRT Holland. In 2004 en 2005 ging deze klasse onder de naam Vobis SV Cup van start, vanaf 2006 heet het Damen Leathers SV Cup. Wat is nou precies de Suzuki SV Cup?

De Suzuki SV Cup is een klasse die eind 2003 bedacht is door KNMV-Cup organisator CRT Holland en Suzuki importeur Nimag. Verder vond men computerketen Vobis bereid om als titelsponsor te fungeren voor deze klasse. Doel is en was om een betaalbare instapklasse te creëeren waarmee jong talent belangrijke ervaring kon opdoen om daarna gemakkelijker de overstap te maken naar zwaardere en snellere motoren. De Suzuki SV Cup wordt verreden met standaard Suzuki SV650S motoren die op enkele punten zijn aangepast voor het rijden op het circuit. Zo is de motor ontdaan van verlichting, standaard, originele demper en spiegels en voorzien van een MotoForza racekuip, vering van WP, een Yoshimura uitlaatdemper, een hoger Ermax kuipruitje, Pirelli Diablo banden, stalen remleidingen, andere race-remblokken van Performance Friction en van (letterlijk en figuurlijk) uitstekende B-G Racing crashpads. Buiten dit mag er vrijwel niks veranderd worden aan de motorfiets, de SV’s worden na elke race ook gecontroleerd bij de technische keuring. Tuning aan het motorblok, wijzigingen aan de remmerij, een hoger zitje.... het is allemaal niet toegestaan. Voordelen hiervan zijn dat het wel zo eerlijk is, als iedereen met hetzelfde materiaal rijdt. Hierdoor komt het puur op de kwaliteiten van de coureur aan om verder naar voren te komen. Een ander voordeel is dat het allemaal betaalbaar blijft. De V-twin levert zo’n 75 PK aan het achterwiel waarmee een topsnelheid van zo’n 210 km/u behaald wordt en weegt zo rond de 165 KG.

Genoeg ingrediënten al met al om een spannende cupklasse te garanderen en deze verwachting is dan ook zeker uitgekomen. Seizoen 2004 was het eerste racejaar met de SV’s en dit leverde menig spannend gevecht op op de baan. Met deze bijna standaard straatfietsen (het enige echte grote verschil is de betere vering) bleek toch heel erg hard gereden te kunnen worden. Voor de insiders, Ronald ter Braake reed vorig jaar een beste tijd van 1:32.8 op het TT circuit van Assen met zijn SV650S racer! Dezelfde Ronald ter Braake won ook het eerste kampioenschap in de Vobis SV Cup. In het tweede jaar was Nigel Walraven de sterkste gedurende het jaar. In 2006 gaat de Cup onder de naam Damen Leathers SV Cup het derde seizoen in.

JW Racing
Hoe is JW Racing tot stand gekomen?

Suzuki SV Cup
De Suzuki SV Cup, wat is het? Klik hier voor meer info

Circuits
Op welke circuits racen we dit jaar? Klik hier.

Klassement
Bekijk hier het actuele klassement van de Suzuki SV Cup

TriCAT Racing
Het team waar JW Racing in 2006 mee gaat samenwerken